Economie si eficienta - cat de rentabila poate fi achizitia unei statii de dedurizare

Economie si eficienta - cat de rentabila poate fi achizitia unei statii de dedurizare Data: 9 ianuarie 2019   Ora: 12:16

Costurile cu intretinerea si reparatiile realizate la nivelul sistemelor de incalzire sunt de cele mai multe ori usturatoare pentru bugetele beneficiarilor. Interventiile asupra acestor sisteme se pare ca pot fi insa prevenite, prin protejarea obiectelor sanitare si a tuturor elementelor care utilizeaza in acest caz apa, fie pentru incalzire, fie pentru alimentare in sistem clasic.

Un echipament aparent banal, dar care are o utilitate de necontestat in acest sens este reprezentat de o statie de dedurizare. Cunoscatorii stiu cate beneficii poate sa aduca o statie dedurizare Valrom - ca simplu exemplu. Cei care nu sunt familiarizati insa cu astfel de echipamente pot sa afle din randurile urmatoare cateva informatii suplimentare.

Cum ajuta o statie de dedurizare la economisire si nu numai?

O problema cu care se confrunta toti utilizatorii de sisteme sanitare se refera la apa dura. Apele colectate din pamant, care ajung in cele din urma sa fie transformate in apa curenta de care fiecare dintre noi se foloseste zi de zi, contin numeroase minerale. In timp, actiunea acestora poate sa afecteze pana la defectarea iremediabila sistemele sanitare.

Depunerile de minerale precum magneziu sau calciu duc la infundarea tevilor, la functionarea defectuoasa cauzata de reziduurile acumulate si care sunt foarte greu de eliminat. Automat apar astfel costuri cu reparatiile si interventiile necesare pentru a asigura mai departe functionalitatea si eficienta sistemului sanitar. Astfel de cheltuieli pot fi insa considerabil diminuate odata ce se instaleaza un dedurizator - cunoscut si sub denumirea de statie de dedurizare.

Practic, iata ce poate sa faca un asemenea echipament, conform cu numeroasele studii realizate cu privire la efectele apei dure asupra instalatiilor sanitare.

 • Reduc considerabil problemele cauzate de substantele nocive din componenta apei curente. Sunt reduse de asemenea depunerile de piatra la nivelul componentelor instalatiilor sanitare, ceea ce se traduce prin defectiuni mai putin frecvente in randul acestor aparate.

 • Imbunatatesc eficienta sapunurilor si agentilor de curatare. Este binecunoscut faptul ca apa dura ingreuneaza procesul de spalare si reduce eficienta detergentilor, sapunurilor si agentilor de curatare. Implicit, costurile vor fi mai mari - se va utiliza mai mult detergent si/sau sapun pentru a realiza operatiunile de curatare. Instalarea unei statii de dedurizare va elimina insa un astfel de neajuns.

 • Economii de resurse. Odata ce nu mai exista in componenta apei acele substante nocive care ingreuneaza spalarea, eficienta acesteia va fi sporita, iar consumul de detergent - spre exemplu - va fi redus considerabil. Inclusiv in cazul spalarilor realizate la temperaturi joase se vor constata imbunatatiri.

 • Imbunatatirea eficientei sistemelor de incalzire. Atunci cand exista la nivelul componentelor sistemelor de incalzire depuneri de calcar, transferul termic intre apa si elementul de incalzire este diminuat. Din nou, statiile de dedurizare reusesc sa ofere o solutie avantajoasa: elimina din apa substantele nedorite, cresc eficienta transferului termic si duc astfel la o economie de energie.

  Costuri reduse, consum energetic diminuat, interventii si reparatii realizate mult mai rar la nivelul sistemelor sanitare ori de incalzire - toate aceste aspecte reprezinta motive pentru care instalarea unei statii de dedurizare poate fi o masura indicata pentru orice consumator. Cei interesati sa achozitioneze o statie dedurizare pot regasi oferte multiple pe piata - se face remarcat insa aici un nume: magazinul online shop-einstal.ro, unde pot fi regasite solutii nenumarate pentru eficientizarea costurilor, alaturi de pastrarea unui nivel de confort pe masura asteptarilor in orice locuinta.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

 • Credite


  Compara »
 • Depozite la Termen


  Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult