Conferinta Tax & Law 2018 Mirela Calugareanu, Presedinte ANAF si Oana Iacob, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice vor vorbi la eveniment

Conferinta Tax & Law 2018 Mirela Calugareanu, Presedinte ANAF si Oana Iacob, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice vor vorbi la eveniment  Data: 9 martie 2018   Ora: 15:57

Conferinta Tax & Law, aflata la a 16-a editie, este organizata de revista Business Review si va avea loc in data de 13 martie, la Hotel Sheraton Bucuresti, Sala Platinum, incepand cu ora 8:30. Agenda evenimentului consta in doua sesiuni interactive, o dezbatere speciala cu liderii departamentelor financiare (CFOs), un workshop dedicat si oportunitati de networking.

Predictibilitatea sistemului fiscal din Romania ramane un factor crucial in competitia pentru atragerea investitorilor, dezvoltarea companiilor si stimularea antreprenoriatului. Mediul de afaceri s-a adaptat la seria de modificari descrisa drept „revolutia fiscala” care se aplica de la inceputul lui 2018, insa firmele asteapta in continuare ca marile schimbari legislative sa fie implementate in urma unor studii de impact complexe.

Eficientizarea relatiei dintre contribuabili si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reprezinta o alta zona care ar putea creste atractivitatea Romaniei pentru companiile care doresc sa intre pe piata locala sau urmaresc sa-si extinda prezenta.

„Stabilitatea si predictibilitatea sistemului fiscal sunt cheia atragerii investitorilor si a capitalului autohton”, spune Alex Milcev, Tax & Law Services Leader, EY Romania, unul dintre vorbitorii cheie din cadrul evenimentului.

Participantii la eveniment vor afla noutati despre planurile autoritatilor de la Mirela Calugareanu,  Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care va vorbi in prima sesiune. Alaturi de presedintele ANAF va fi Oana Iacob, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

„Companiile vad Guvernul ca pe un partener de afaceri din moment ce fiecare firma trebuie sa acorde statului o parte din profit. Un partener bun are interventie redusa, nu se amesteca in deciziile strategice si operationale si are cereri care sunt rezonabile. Prin urmare, acest partener nu necesita plati din profituri prezumptive, ci din profitul real, care este previzibil si nu modifica cerintele in cazul rezultatului afacerii de la un trimestru la celalalt si la finalul anului. Daca acest partener se amesteca intr-un mod nerezonabil si impredictibil, este doar o chestiune de timp pana cand un investitor strain gaseste o cale sa iasa din afacere si sa paraseasca un parteneriat distructiv", spune Ramona Jurubita, Deputy Partner KPMG, Head Tax and Legal.

Autoritatile fiscale au devenit tot mai interesate de zona preturilor de transfer, iar controalele se vor intensifica in perioada urmatoare, potrivit lui Viorel Sbora, Manager, Atipic Solutions.

„Ne asteptam ca in viitorul apropiat sa vedem modificari legislative in ceea ce priveste obligatiile declarative ale marilor contribuabili cu privire la pregatirea dosarului preturilor de transfer pana la data de 25 martie, cea mai probabila abordare fiind introducerea in formularul de impozit pe profit a unei bife in acest sens", spune Sbora, care va vorbi in panelul dedicat realitatilor fiscale.

Provocarile din zona fiscala vor fi dezbatute intr-un panel separat de catre directorii financiari din cadrul unor companii cu prezenta semnificativa in economie. Dan Berciu, CFO, Eurolines Group

Mihaela Ionescu, CFO, Microsoft, Ciprian Ladunca, CFO, Metropolitan Life si Mircea Varga, CFO, Tiriac Holdings sunt vorbitorii care vor descrie pe larg modul in care schimbarile legislative le influenteaza activitatea.

Cei interesati sa aprofundeze anumite spete din fiscalitate sunt invitati la un workshop care va fi tinut de specialisti din cadrul firmei PNSA Tax. Mihaela Pohaci, Tax Partner, si Raluca Rusu, VAT Senior Manager vor discuta in cadrul workshop-ului interactiv despre prevederile mai putin vizibile din modificarile legislative care ar trebui luate in calcul de firme. Sistemul split TVA si regimul de impozitare obligatoriu pentru microintreprinderi se afla printre subiectele de pe agenda discutiilor in aceasta sectiune.

 

Speakers:

Oana Iacob, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice

Mirela Calugareanu, Presedinte, ANAF

Mihaela Pohaci, Partener, PNSA Tax

Alex Milcev, Tax & Law Services Leader, EY Romania

Ramona Jurubita Deputy Senior Partner, Head of Tax & Legal, KPMG

Madalina Nicola, Head of Accounting & Payroll, Noerr Finance & Tax

Marius Ionescu, Tax Partner, Co-Head of NNDKP Tax Advisory Services

Raluca Buciuc, Director | Romania, Valuation Services and  Hospitality Advisory Services, Colliers International

Raluca Rusu, VAT Senior Manager, PNSA Tax

Viorel Sbora, Manager, Atipic Solutions

Mircea Varga, CFO, Tiriac Holdings

Dan Berciu, CFO, Eurolines Group

Mihaela Ionescu, CFO, Microsoft

Ciprian Ladunca, CFO, Metropolitan Life

 

Participantii la eveniment beneficiaza de 5 puncte CPD acordate de ACCA, 5 ore de pregatire profesionala nestructurata acordate de CAFR si 5 ore de pregatire profesionala acordate de CCF.

Persoanele interesate sa participe la eveniment sunt invitate sa se inregistreze online aici sau contactand echipa Business Review la  +40 31 040 09 31 sau events@business-review.ro.

Mai multe informatii despre eveniment, program si atelier pot fi gasite pe pagina dedicata.

Partenerii evenimentului: PNSA Tax

Sponsorii evenimentului: Atipic., Noerr

Cu sprijinul: KPMG

Asociatii Partenere: ACCA, AHK, CAFR, CCF 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Codurile vestimentare la locul de munca, ”depasite si sexiste”

Companiile din Marea Britanie care isi forteaza angajatele sa poarte tocuri inalte si sa se machieze incalca legea, a anuntat zilele trecute o comisie parlamentara, potrivit DPA si Reuters. Peste 150.000 de persoane au semnat o petitie impotriva ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

O agenda este un instrument esential pentru o persoana organizata

  Daca doriti o agenda care sa fie pe placul dvs., cumparati din timp agenda 2019 pentru a gasi una care sa va placa. Cautati formatul ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Cum te pregatesti de fluctuatiile bursiere din 2019

Previziunile pesimiste cu privire la o criza financiara care ar urma sa inceapa in 2019 au creat panica printre investitori. Multi cred ca cea mai ... citeste mai mult