Claudiu Bud, KRUK Romania: “Estimam ca piata de management al creantelor a atins 7,5 miliarde lei in 2013”

Claudiu Bud, KRUK Romania: “Estimam ca piata de management al creantelor a atins 7,5 miliarde lei in 2013” Data: 7 aprilie 2014   Ora: 09:16

Conform estimarilor companiei KRUK Romania, jucator de top pe piata de management al creantelor din Romania, industria de profil si-a continuat dezvoltarea in 2013. Bancile, institutiile financiare si companiile au externalizat spre colectare sau au vandut catre companiile specializate creante comerciale cu o valoare nominala totala de 7,5 miliarde de lei.

Astfel, 4,5 miliarde de lei este valoarea creantelor transferate spre colectare, iar aproape 3 miliarde de lei reprezinta portofoliile de creante vandute catre companiile de specialitate.

Companiile de colectare a creantelor s-au dezvoltat pe perioada crizei economice, activitatea acestora reprezentand raspunsul natural la nevoia de lichiditati a institutiilor de creditare. In acelasi timp, KRUK Romania a devenit liderul segmentului de achizitie de portofolii de creante si datorita modelului de colectare aplicat. Esenta acestui model este abordarea total diferita pe care o prezentam persoanelor cu datorii, prin oferirea posibilitatii de a-si plati datoriile in rate convenabile”, a explicat Claudiu Bud, Director de Vanzari si Servicing al KRUK Romania (foto).

Anul trecut, Grupul KRUK a crescut valoarea investiilor in achizitia de portofolii cu 128% fata de anul 2012, depasind astfel suma de 140 milioane de lei. Potrivit estimarilor companiei, aceste investitii i-au asigurat companiei KRUK Romania o cota de piata de aproximativ 49% pe segmentul de achizitii de creante.

In 2013, KRUK Romania a oferit servicii de management al creantelor catre 7 din primele 10 banci din Romania, companiilor de telecomunicatii, precum si altor companii comerciale.

Se pune o presiune constanta pe institutiile financiare din Romania pentru a-si imbunatati indicatorii financiari, prin reducerea volumelor de creante neperformante. Astfel, companiile de management al creantelor, precum KRUK, sunt un partener real al acestora, in sensul indeplinirii acestei cerinte de afaceri. Cei peste 15 de ani de experienta a Grupului reprezinta un real beneficiu pentru partenerii nostri de afaceri in ceea ce priveste activitatea de management al creantelor, in toate stadiile de delincventa, de la modelul de colectare pe cale amiabila pana la colectarea pe cale judiciara”, a adaugat Claudiu Bud.

Grupul polonez KRUK a raportat pentru anul 2013 un profit brut de 18,7 milioane de zloti (19,95 milioane de lei), in crestere cu 51% comparativ cu anul precedent.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare



 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult





  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »





Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult



Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult