Ce este un audit energetic industrial si de ce este obligatoriu?

Ce este un audit energetic industrial si de ce este obligatoriu? Data: 25 octombrie 2019   Ora: 15:30

Auditul energetic industrial este o analiza amanuntita a consumului energetic al companiilor. In urma acestei proceduri sunt colectate informatii care evalueaza eficienta energetica a companiei.

Conform acestui audit sunt analizate modalitati noi de crestere si imbunatatire a operatiunilor industriale privind consumul real de energie. Sunt identificate si cuantificate oportunitatile eficiente de economisire a energiei din punct de vedere al costurilor.

Auditurile energetice industriale ar trebui sa fie efectuate in mod regulat, pentru ca economiile de energie sunt semnificative in dezvoltarea companiei.

 

Mai mult, prin legea 121/2014, cu exceptia IMM-urilor, companiile sunt obligate sa realizeze acest audit energetic industrial o data la 4 ani.

Elsaco Esco se ocupa cu realizarea de audit energetic industrial si analiza consumurilor de energie pentru companiile inregistrate ca operatori economici. Detine autorizatiile necesare si se bucura de pregatire si experienta in acest domeniu de peste 20 de ani, colaborand cu succes cu peste 200 de operatori economici din Romania.

 

Cum decurge un audit energetic industrial realizat de Elsaco Esco?


Aceasta procedura urmareste patru etape:

 

1. Diagnosticarea starii initiale a proceselor tehnologice ale companiei


In aceasta etapa colectate si analizate informatii despre consumul de energie a companiei.

 

2. Schema fluxului tehnologic si de proces

 

3. Masuri si recomandari


Dupa Obiectivul principal este de a identifica si cuantifica solutiile cele mai bune de crestere a eficientei energetice in mod fezabil. Sunt dezvoltate si implementate solutii de conservare a energiei. In acest sens, se reduc considerabil costurile si se valorifica energia reziduala.

 

4. Elaborarea unor programe de masuri privind cresterea eficientei energetice


Acest program este necesat pentru consumatorii industraiali care depasesc pragul de 1000 tep. Documentul trebuie sa fie depus la ANRE, anual pe 30 septembrie.

Astfel, un audit energetic industrial este necesar companiilor pentru ca minimizeaza pierderile si imbunatateste eficienta energetica. Elsaco ajuta firmele sa obtina o imagine clara asupra consumului real energetic si solutiile si masurile pe care le pot implementa pentru a obtine echilibrul ideal cost-beneficiu. Mai mult decat atat, legal vorbind auditurile sunt necesare a fi efectuate odata la 4 ani.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult