Acorda-i copilului tau sansa sa invete limba germana – Afla care sunt principalele avantaje

Acorda-i copilului tau sansa sa invete limba germana – Afla care sunt principalele avantaje Data: 25 iunie 2019   Ora: 14:00

Studiile arata ca cei mici se deprind sa ia mult mai usor decizii si sa faca fata situatiilor de conflict si celor critice daca invata cel putin o alta limba fata de cea materna.

Iar perioada cea mai buna pentru a incepe sa cunoasca o limba straina sunt primii ani de viata, cand copiii sunt mult mai flexibil in gandire si au o putere de concentrare mai mare.

Specialistii in headhunting spun ca e important ca cei mici sa inceapa sa lucreze la profilul lor profesional inca de la o varsta frageda si sa includa in acest proces de dezvoltare invatarea a cel putin unei limbi de circulatie europeana, cum ar fi germana sau franceza.

Ideal ar fi sa va orientati dupa cei mai mari investitori straini din Romania, si una extra-europeana, cum ar fi japoneza sau coreeana - pentru ca Asia se dezvolta enorm.

O oportunitate pentru a ajunge cat mai departe

Ideal ar fi ca atunci cand ajung in adolescenta, nivelul la care stapanesc limbile respective sa fie macar convervesational, asigurandu-si astfel din start mai multe sanse in viitoarele cariere. O limba straina este profitabila atunci cand stii sa o vorbesti fluent si nu te rezumi doar la stadiul de a o intelege.

Daca sunteti tentati sa alegeti pentru copilul dumneavoastra un curs de germana, de exemplu - mai ales ca interesul economic al Germaniei, care este si unul dintre liderii Europei, este foarte ridicat -, atunci e bine sa stiti ca ii va fi mai simplu sa invete limba incepand de la 4 sau 5 ani decat din adolescenta.

Si asta pentru ca germana este mai dificila decat alte limbi de circulatie europeana, cum ar fi franceza sau spaniola, si necesita mai mult timp de asimilare pana cand cineva o poate folosi fluent.

Chiar daca copilul dumneavoastra are asigurate cursuri de germana in scoala - exista unele scoli care prefera germana in fata englezei -, sistemul de stat nu este intotdeauna eficient, nivelul fiind de multe ori sub medie.

Asa ca e nevoie sa apelati la servicii particulare care asigura cursuri de limba germana incepatori pentru prescolari, punand accentul pe joc si pe joaca si pe situatii din universul cotidian.

Exista cadre didactice special pregatite sa lucreze cu copii de varste mici si care fac asta intr-un mod creativ si neconventional, fara sa plictiseasca copilul punand accentul doar pe regulile gramaticale ale limbii, cum se face de obicei in mediul formal de invatamant.

Sansa unei vieti in alta parte

Daca incep sa invete germana de la o varsta frageda, copiii au sanse sa paraseasca sistemul de invatamant din Romania si sa-si incheie studiile la o universitate din Germania - o tara care acorda multe burse de studiu pentru tineri din strainatate si facilitati ca acestia sa-si obtina permisul de munca in anumite domenii.

Astfel au sanse sa ramana acolo si sa-si intemeieze o cariera. Mai multe informatii despre dezvoltarea abilitatii de a invata o limba straina gasesti aici.

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai multArticolul Saptamanii

5 sfaturi care iti vor spori vanzarile pe un site de mica publicitate

Un agent imobiliar i-a propus sefului sa publice anunturi cu imobilele pe care le aveauin portofoliu la mica publicitate. Spre uimirea agentului, ... citeste mai mult