Bielda.com, specialistul tău în tehnica de curățare laser

Bielda.com, specialistul tău în tehnica de curățare laser Data: 3 martie 2021   Ora: 09:00

Deși este un proces tehnologic destinat specialiștilor, tehnologia de curățare laser este pe cât de eficientă, pe atât de simplu de explicat, chiar și pentru publicul neavizat. În esență, această tehnică este folosită pentru îndepărtarea straturilor nedorite de alte materiale de pe suprafețele metalice, astfel încât acestea să fie pregătite pentru recondiționare sau pentru prelucrare.

Așadar, vorbim despre o tehnică relativ nouă, astfel încât cei care se ocupă de acest gen de operațiuni încă mai folosesc metode tradiționale de curățare, care nu sunt însă întotdeauna și prietenoase cu materialul nostru de lucru.

Din acest motiv, în România există deja producători specializați în echipamente curatare laser, care pun la dispoziția atelierelor și companiilor specializate tehnică de ultim moment, pentru curățarea cu laser a suprafețelor metalice. Cele mai noi echipamente de curățare laser pot fi găsite astăzi pe Bielda.com, un producător echipamente curățare laser la care clienții pot beneficia de consultanță și servicii complete în această tehnologie.

Deosebirea dintre curățare laser și curățare tradițională


Procesul de curățare laser este unul simplu, în esență, acesta având drept scop curățarea suprafețelor metalice de materialele nedorite precum vopseaua, rugina, plasticul sau cauciucul. Scopul acestei operațiuni este acela de a pregăti un anumit material înaintea prelucrării sau atunci când avem de recondiționat anumite piese.

Până la apariția actualelor echipamente de curățare laser, această operațiune se executa prin metode devenite deja clasice. Prima dintre ele este curățarea abrazivă. În lipsa unor echipamente de curățare laser, această metodă presupune frecarea suprafeței metalice cu ajutorul unor materiale abrazive sau prin intermediul unui jet de apă sub presiune.

În acest caz, curățarea se poate efectua cu succes, numai că nu este una de precizie, putând afecta și straturile materialului nostru de bază. Prin urmare, dacă avem de îndepărtat un strat simplu de vopsea sau de rugină, curățarea sub jetul de apă nu garantează integritatea materialului nostru inițial.

O altă metodă presupune curățarea chimică, cu ajutorul unor solvenți. Același neajuns îl întâlnim și aici, cel al integrității suprafeței de curățat. În afară de aceasta, în urma operațiunii va rezulta o cantitate de deșeuri chimice - soluția chimică pentru curățare, la care se adaugă deșeurile rezultate în urma curățării, pentru care sunt necesare condiții speciale de depozitare și reciclare.

O metodă mai nouă presupune curățarea suprafețelor metalice cu ajutorul gheții carbonice. Metoda este una care nu dă rezultatele cele mai bune în cazul unor suprafețe delicate. În plus, este un proces destul de zgomotos, care s-a observat că prezintă și anumite riscuri pentru utilizatori.

Avantajele curățării cu laser

Acesta este motivul pentru care profesioniștii aleg aproape întotdeauna echipamente de curățare laser de la Bielda.com, care prezintă marele avantaj că nu intră în contact cu suprafața de lucru. Spre comparație, toate metodele enunțate mai sus presupun contactul fizic între soluția de curățat și suprafața de lucru.

Practic, prin curățare laser, suprafața supusă acestui proces nu intră în contact cu aparatul de curățat. Acesta poate fi setat să acționeze la o distanță de ordinul micronilor de suprafața de contact, astfel încât să îndepărteze doar straturile care nu ne interesează. Un alt avantaj îl reprezintă tehnologia prietenoasă cu mediul. Fără a folosi solvenți chimici sau alte materiale poluante, cantitatea de deșeuri rezultată în urma procesului de curățare laser este minimă, putând fi depozitată și reciclată mult mai simplu, fără alte restricții de mediu.

Nu în ultimul rând, vorbim despre o precizie mult mai mare față de metodele tradiționale. Dacă în cazul metodelor de curățare abrazivă sau curățare chimică spuneam că acestea pot atinge inclusiv suprafața de lucru, în cazul curățării laser acest lucru este exclus.

Dat fiind faptul că putem regla în mod automat distanța până la care acționează, aceste echipamente de curățare laser au o precizie de ordinul micronilor, fără a aduce atingere în vreun fel suprafeței noastre de lucru.

Nu în ultimul rând, în cazul apelării la un producator echipamente curățare laser vom eficientiza mult modul de lucru. Aceasta în condițiile în care aceste aparate au o productivitate mare, o viteză de lucru net superioară față de metodele tradiționale și, ceea ce este mai important, prezintă un cost redus de producție.

Prin urmare, avem avantaje pe toată linia, de care poți beneficia și tu astăzi, apelând cu încredere la profesioniștii Bielda.com. Compania este una cu tradiție în domeniu, iar doritorii pot obține consultanță în mod gratuit la contact@bielda.com, la numărul de telefon afișat pe site.

 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai mult