Importanța multiplelor opțiuni valutare în afacerile online

Importanța multiplelor opțiuni valutare în afacerile online Data: 11 noiembrie 2020   Ora: 08:10

Alegerea unor metode de plată specifice este un lucru esențial atunci când se lansează un website. Decizia trebuie luată în concordanță cu preferințele publicului țintă, care vor fi viitorii clienți sau consumatori, dar și în funcție de bugetul avut la dispoziție. În cele din urmă, întreaga afacere trebuie să fie profitabilă. Moneda este elementul cheie și de multe ori nu i se acordă atenția necesară. Mulți antreprenori care își deschid afaceri online, a căror activitate se desfășoară pe un singur continent sau chiar numai într-o țară este posibil să nu fie constrânși de această necesitate. Dar cei care își doresc să se extindă la nivel global sau să vizeze țările care au monedele lor specifice, trebuie să realizeze o analiză minuțioasă, prin care website-ul lor să fie surclasat și în cele din urmă să poată fi definit ca "user friendly" și „currency-friendly”.

O mulțime de companii care au succes în sfera online internațională și-au întins aripile către dolarii americani, precum și dolarii canadieni, în timp ce euro este deja un element destul de obișnuit. Fie că este vorba despre divertisment sau zona de retail, „diversitatea valutară” este la căutare. Când joci anumite jocuri online este posibil să primești un bonus de 100% pentru primul depozit și preferința ta ar fi să îl primești în aceeași monedă pe care ai folosit-o la depunere. Acesta este un criteriu de selecție foarte bun atunci când nu știi ce platformă să alegi pentru divertisment și să îți pui abilitățile în practică. Alte companii care ar trebui să poată oferi mai multe opțiuni clienților sunt companiile aeriene și cele mai multe fac deja acest lucru.

Dacă vrei să creezi un website e util să știi lucruri de bază, precum că monedele pe care le afișezi clienților sunt monede de tranzacție. Aceasta înseamnă că ei vor ieși în avantaj prin faptul că vor putea plăti cu moneda preferată, dar ai nevoie ca talerul balanței să se încline și înspre partea ta. Cel mai simplu ar fi să deschizi conturi bancare separate în fiecare monedă pe care o oferi. Dar imaginează-ți că accepți 30 de valute diferite. Menținerea conturilor separate pentru un astfel de număr de valute nu este doar nepractic, ci și costisitoare. Poți depăși acest prim inconvenient cu un sistem de plată bun care va îmbina toate datele de plată, ceea ce înseamnă că va trebui să decizi care monede vor fi monedele de decontare. Acestea trebuie alese cu mult tact. Încearcă să determini care sunt monedele în care vei obține majoritatea plăților, iar dacă ajungi la concluzia corectă, vei evita conversia inutilă. Și probabil îți dorești acest lucru, deoarece de obicei astfel de conversii înseamnă comisioane suplimentare sau cel puțin utilizarea unor rate de schimb definite de bănci sau de procesatorii de plăți. De exemplu, dacă primești 50% din toate plățile în euro și 40% în franci elvețieni - presupunând că restul de 10% reprezintă orice altceva - cel mai bine este să alegi EUR și CHF ca monede de decontare.

Disponibilitatea mai multor opțiuni de valută într-un e-business e echivalentă cu libertatea de alegere a limbii în care conțintul poate fi accesat. Este vorba despre abilitatea de a oferi clienților potențiali detalii despre produsele sau serviciile existente într-un registru care le este deja familiar și confortabil pentru utilizare. Astfel se elimină orice bariere care s-ar p/utea interpune între ei și ceea ce caută pe website. Cu câteva plugin-uri și unele configurații, toată lumea ajunge să fie mulțumită. Multe website-uri e-commerce utilizează Magento ca platformă de lansare. Avantajul său este că acceptă mai multe valute și este destul de simplu de configurat. Chiar și cu atât de multă simplitate la îndemână este indicat să gestionezi constant cursurile valutare, pentru a importa și seta ratele de schimb dorite. Este întotdeauna o idee bună să urmărești cursurile de schimb, astfel încât să nu pierzi din vânzări. Alte gazde care oferă servicii de dezvoltare web bazate pe cloud nu pot permite utilizarea mai multor valute, iar acesta este și cazul Wix, mai exact Wix Stores.

Din simplul motiv că banii trebuie să circule mereu pentru succesul în afaceri și pentru o economie înfloritoare este important ca persoanelor care fac una dintre cele mai importante mișcări și anume, cumpărarea, să li se asigure cel puțin un confort minim și o diversitate satisfăcătoare. 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


 

Articole asemanatoare 

Comentarii


0
Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult

  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »

Advertorial

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai multArticolul Saptamanii

Brokerul eToro – cresterea numarului de utilizatori in ultimii ani

          Platforma de tranzactionare eToro a anuntat ca a ajuns acum la 20 de milioane de utilizatori inregistrati din ... citeste mai mult